,

Muhsin Yazıcıoğlu Anısına Kısa Film ve Belgesel Yarışması

Posted by

İnsan – Kültür – Toplum Kısa Film ve Belgesel Yarışması başvuruları başladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi ve Konya Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ortaklığıyla Türkiye genelinde ulusal kısa film ve belgesel yarışması düzenlenecek.

Muhsin Yazıcıoğlu anısına ulusal kısa film ve belgesel yarışması düzenleniyor

Konya Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Akgül, kısa film yarışmasının amacının Muhsin Yazıcıoğlu’nu gelecek nesillere tanıtmak ve unutturmamak olduğunu söyledi.

Ayrıca, iletişimle ilgilenen öğrencilerle, akademisyenler ve sinema alanındaki profesyonelleri Konya’da bir araya getirip ileriye yönelik ulusal bir doküman oluşturmayı amaçladıklarını belirten Akgül;

“Toplumsal hafıza milletin değerlerini iletişim aracılığıyla kuşaklara aktarmak için önemli bir mecradır. Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir gönül ve fikir adamıdır. Bu açıdan toplumsal hafızaya katkı sağlamak sanat camiasının önemli işlevlerinden biridir. Kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum yapılarının, fikir aracılığıyla sanatsal alanda milli kültürün daha çok yer almasını sağlamaları için faaliyette bulunmaları gerekmektedir.

Türkiye’de kısa film ve belgesel alanında önemli bir altyapı oluşturulmuştur. Konya da bu konuda önemli şehirlerden biridir. Konya’da yaklaşık 150 bine yakın üniversite öğrencisinin de eğitim gördüğü düşünüldüğü zaman öğrencilere ve topluluklara ulaşacak önemli bir faaliyet olduğu gözlenmektedir. Kentte eğitim faaliyetinde bulunan beş üniversitenin öğrencilerinin bu faaliyete katılmaları hedeflenmektedir.”

Ödüller: Her kategori için;

  1. Birincilik ödülü: 10.000 TL
  2. İkincilik ödülü: 7.500 TL
  3. Üçüncülük ödülü: 5.000 TL
  4. Mansiyon ödülü: 2.500 TL

ö) Ödül almaya hak kazanan filmlerin sahiplerine ödülleri Konya Alperen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından uygun görülecek bir etkinlik sırasında teslim edilecektir.

İnsan, kültür ve toplum konusunda kurmaca ile belgesel dalında filmlerin mücadele edeceği yarışmada alanla ilgili uzman kişilerden oluşan ön eleme jürisi filmleri izleyecek.

Yarışma kapsamında, insan, kültür ve toplum konusunda kurmaca ve belgesel dalında filmler yarışacaktır. Alanla ilgili uzman kişilerden oluşan ön eleme jürisi filmleri izleyecektir. Final jürisi sinema alanından ve akademik alandan seçilecektir.

Kısa film yarışması için kurmaca ve belgesel dalında 10 film finale bırakılacaktır.

Finale kalan yarışmacılar Konya’ya davet edilecek, filmlerin gösterimleri yapılacak ve söyleşiler gerçekleştirilecektir.

Kısa film yarışması için kurmaca ve belgesel dalında başvurular 4 Nisan 2022’ye kadar yapılabilecek.

Adres: Sahibiata Mah. Abdülmümin Sok. Salih Civelek Apartmanı, A blok, No: 1/8, Meram / Konya

Jüride Osman Sınav gibi isimlerin de yer alacağı yarışmanın şartnamesine www.iktfilmyarismasi.com adresinden ulaşılabilecek.

 


 

Toplum, insanlar arasında ortak bir kültür paydası üzerinde ve bugün-yarın bağlamında oluşmaktadır

Kültürü taşıyan önemli bir araç ise toplumsal hafızadır. Geleneği yaşatmak, mevcut gönül ve fikir bağlamında yeniden toplumu okumayı gerekli kılar. Toplumsal hafıza milletin değerlerini sosyalizasyon aracılığıyla kuşaklara aktarmak için önemli bir mecradır.

Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir gönül ve fikir adamıdır.

Bu açıdan toplumsal hafızaya katkı sağlamak sanat camiasının önemli işlevlerinden biridir. Kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum yapılarının, fikir aracılığıyla sanatsal alanda Anadolu kültürünün daha çok yer almasını sağlamaları için faaliyette bulunmaları gerekmektedir.

Türkiye’de kısa film ve belgesel alanında önemli bir altyapı oluşturulmuştur.

Konya da bu konuda önemli şehirlerden biridir. Konya’da yaklaşık 150.000’e yakın üniversite öğrencinin de eğitim gördüğü düşünüldüğü zaman etkinliğin öğrencilere ve topluluklara da ulaşacak son derece önemli bir etkinlik olduğu gözlenmektedir.

Konya’da eğitim öğretim faaliyetinde bulunan beş üniversitenin öğrencilerinin bu etkinliğe katılmaları hedeflenmektedir.

Sadece üniversitelere yönelik değil alana katkı sağlayacak her türlü bireye ve topluma açık olacak bu etkinlik süresince Konya’nın kültürel ve tarihî yapısı da gelen konuklar ve öğrencilere tanıtılacaktır. Bu yarışma ile merhum Muhsin Yazıcıoğlu genç nesillere de tanıtılmış olacaktır.

Oyla post
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir